Herkese tekrar selamlar. 6. Ayimi doldurdugum reno 2z cihazim oyunlarda problem yaratiyor. Ben gercekten cok oyun oynarim. Modelde ki oyun alani uygulamasi dusuk,dengeli ve yuksek performans modu ile kullanilabiliyor. Ama aralarinda neredeyse hic bir fark gormedim ne yazik ki. Mesela pubg arena of valor gibi oyunlar tencent sirketine ait ve oppo oyun alani uygulamasiyla optimize edilmis. Bu yuzden sorunlar olabildigince oyunu oynarken minimum duzeyde. Ama yine ayni tarzda call of duty mobile, mobile legends gibi oyunlarda ciddi anlamda cok sorun yasiyorum. Oyunlarda HFR modu diye bir secenek var. Bu kisacasi oyunu akici oynayabilmek icin olan bir seçenek. Biliyorsunuzdur. Cok eski telefonlarda bile mobile legends ta HFR modu varken reno 2z de buton bile yok. Ayrica cod mobile da cok fazla kasma problemi yasiyorum. Ayni segment ve daha dusuk segment telefonlarda cod mobile da grafiklerde ve kare hizi ayarinda alcak,orta,yuksek,cok yuksek, asiri gibi secenekler varken reno 2z de alcak,orta ve yuksek secenekleri var sadece. Gfx tool programlari kulladim hatta prolarini aldim ama ne care. Yillardir oynadigim oyunlardan sogudum ve sildim. Belki buraya yazilacak yorumlariniz umut verici olur ve cihazimi tekrardan sevebilirim. Son olarak gelistirici seceneklerinden 4x msaa, oyun grafik secenekleri gibi ozellikleri aktif edip denedim ama degisen bisey olmadi. Zahmet edip okuyan herkese sevgiler <3