- Cihaz
- Diğer
Hocam çok güzel özetlemişsiniz güncellemeler zamanında ve sürekli model çıkarmıyorlar. Yılda oda en fazla 4 oda İphone 11 , 11 pro , 11max gibi )Reno 2Z'den önce iPhone 7 kullanıyordum. Gerçekten optimizasyon konusunda tüm markalardan daha iyiler. Bunun sebeplerinden birinin neredeyse tüm bileşenlerinin Apple'ın kendisi tarafından üretilmesi olduğunu düşünüyorum. Androidlerde maalesef neredeyse bütün bileşenler başka firmalar tarafından üretildiği için uyumluluk ile ilgili sorunlar çıkardığını düşünüyorum. Bu arada daha önce Samsung, Sony, LG gibi markaların da Amiral Gemisi diye tabir edilen üst segment telefonlarını kullandım ama her ne olursa cihazının arkasında sapasağlam duran tek firma Apple. Herhangi bir arızada sizi hiçbir şekilde uğraştırmıyor telefonu alıp size yenisini gönderiyor (Sıfır kutu olarak değil ama yenilenmiş olarak gönderiyor.) Ama maalesef ülkemizin ekonomik durumunu göz önüne alarak vergiler vs. eklendiğinde fiyatının oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum. Fakat Amerika veya Avrupa'da yaşayan biri için oldukça uygun 1000$ gibi bir ücrete en üst segment cihazı alıyorsunuz ki isterseniz Verizon T-Mobile gibi şirketler vade farksız 24'e bölüyorlar, faturanıza ek alıyorsunuz. O yüzden Türkiye fiyatlarını göz önünde bulundurmazsak pazardaki yerini hakeden bir firma olduğunu düşünüyorum. Tabi ki bunlar kendi kişisel görüşüm, herkes farklı düşünebilir tüm düşüncelere saygım sonsuz sadece daha önce Apple'ın cihazlarını kullanmış biri olarak izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Bu arada unutmadan iPhone konusunda belki alternatifleri olabilir ama iPad konusunda rakipsiz olduğunu düşünüyorum.