Tekrardan merhabalar arkadaşlar bu konuyu açalı 2 ay olmuş nerdeyse ve hala instagram hikayeler kısmında fps düşüşü yaşıyorum kendi çektiğim hikayeler de bile fps düşük yani takılmalar oluyor hiç bir çözüm bulamadım
Denediğim yöntemler
1- Telefonu komple sıfırladım ve sadece instagramı kurup deneme yaptım ve sonuç negatif
2- Teknosa da oppo çalışanına sordum ve wipe data yapmak gibi bir şey gösterdi onunla beraber bunu yaptık sağolsun uğraştı, sonuç 2 gün iyi bir şekilde instagram hikayelerim de sıkılmadan gezebildim, kendi attığım hikayelerim de de bir donma takılma olmadı ama sonra tekrar kasmalar mevcutlaştı instagramı sildim tekrar yükledim ve sorun devam etti, Teknosada ki arkadaşa tekrar gittim bir kerene daha wipe data attı ve ona sordum ben her dondugunda wipe data yapayım mı diye bana bunu önermedi ve coloros7 bekle dedi.
3- Yöntemim instagram ön bellek silmekti bunu her kastığın da yaptım ama yine de saatlik çözümler oldu ve bu olay da işe yaramadı.
4- Yöntemim Reno 2Z kullanıyorum ve bu yöntem de telefonun pil ayarlarında yüksek güç tüketimi var ve onu etkinleştirince Instagram hikayeler de donma sorunu yaşamıyorum ama sürekli yüksek performansı açık bırakınca, pili ne yazık ki fazla tüketiyor.
Kısacası arkadaşlar denemediğim yöntem kalmadı Instagram hikayeler kısmı ve dm den yazarken klavye de bastığım tuşu 1-2sn aralıklı yazması sorunlarımı çözemedim telefonum da fazla bir uygulama yüklü değil ram tüketimine fazlasıyla dikkat ediyorum ram genellikle 5 ve 4.80 civarların da yani fazlasıyla alanın var twitter da özel mesaj atarken de yavaşlama var ama ona alıştım artık lakin gerçekten instagrama hikaye atma zevkim de kalmadı arkadaşlarımın hikayesini açınca video ise hemen geçiyorum çünkü ister istemez videoları izlerken sinir krizi geçiriyorum. Gerçekten bu sorunu yaşayıp çözüm bulan olduysa yardım ederse minnettar olurum...