Uzun uzun açıkladığın için teşekkür ederim. Ben sana benim yaşadığım problemi anlatayım belki farklı bişeydir. Hangi uygulama olursa olsun seninde bahsettigin isnta whatsapp yada gcam gibi telin kamerasını kullanan ne varsa denedim. Uygulama açıldığı an ses gelmeye başlıyo ön kamerayı aç kapa yine değişen bişey yok uygulama kapanana kadar ses var. Daha ilginci ses her zaman aynı gürültü seviyesinde ses çıkarmıyo ( aynı ortamda farklı zamanlarda kontrol ettim dış ses etkeni sabit ) . Bi iki gün oldu bu sorun çıkalı. Nerden biliyorum aylar öncesinde yine bu forumda bu problemi yaşayanları görünce direkt sessiz bi ortama gidip her lensi tek tek denedim çıt çıkmıyordu hiçbirinden. Taki Adobe Scan uygulamasını yükleyip deneyene kadar. Anında fark ettim sesi uygulama açılınca şok oldum gerçekten çünkü telefonu sürekli kullandığım kendi evimde ( oldukça sakin biyer dış ses yok denecek kadar az ) fark etmemen çok zor. Çok titizimdir bu konuda telefonumun üstüne düşerim temiz kullanırım dikkat ederim her şeyine. Yani belki de sonradan oldu mercek yada hazırda bekleyen motor sesi fark etmez. Kaldı ki hazirda bekleme olayı yaptiysalar bana cok sacma geliyo diger telefonlarda yok boyle bisey olabiliyo demek ki hazirda beklemedende bilgisizligime verin ben mühendisim ve bildigim kadariyla elektrik motorunun hazirda beklemesi diye bi durum olmuyo olsa bile ses yapamaz çünkü motor icindeki hareketli parça doğrudan pop up kamera mekanizmasını hareket ettiriyo enerji gittiği an harekete gecer yani ses cikartirsa olmamasi gereken bi elektrik gücü alip zorluyodur bu da bi sorun erken yipranir tabi bunu ayarlamislarsa bilemem ama dedigim gibi elektrik motoru çalışmıyorken mekanik ses çıkarmaz. Ben çok inanamadim doğrusu bu bekleme olayına. Servisler ve oppo dan gelen geri bildirimler bana baştan savma gibi geliyo. Benim yaşadığım problem ve bu konu hakkındaki düşüncelerim bu sekilde. Şuan bı çözüm bulmayı beklemiyorum belki coloros 11 ile duzelir diye ümit ediyorum. Başka karşılaşan varsa yalnız olmadığını bilsin istedim
kusura bakmayın cok uzun oldu. Reno 2Z