W
wittroc
Guest
Aslında Telegram'dan yana sorun yok. Zamanında Ukrayna-Rusya gerilimi sırasında Rusya, Telegram kurucusundan Ukraynalıların bilgilerini istemiş. Kurucu kabul etmeyip ülkeden ayrılmış. Açık yaşanabilir ama bilgi sızdıracaklarını sanmıyorum.Telegram da Rus yapımı olduğu için pek fark etmeyecek. Biraz araştırma yaptım da Telegram da normal konuşmaları ve grup konuşmaları şifrelemiyor bilgisine eriştim. Detayına girmedim pekte. Birde telegram reklam almaya başlıycak yazılarını gördüm bu daha da kötü. Telegram bendede var bir iki inşaatla ilgili yere girmek için kullanıyorum da, sistem olarak aman aman bir özellik yok.
Ask hocam, sizin yorumlarınızı merak ediyorum açıkcası. Bu konularda okuduğunuz bölüm gereği verilerin işlenme konusunda nasıl sorun çıkarabilir bizlere? Dediğiniz gibi sesli konuşmalarda işleniyorsa biz konuşmuşuz gibi bankaya girebilirler herhangi bir açık olduğunda. Bu teknoloji iyi hoşta kişisel alan hiç bırakmıyor o çok kötü.
Witrocc hocam, artık yazdığımız şeyin karşımıza reklam olarak çıkmasına birşey demiyoruz da böyle herşeyimizi bilmediğimiz yerlere pazarlamaları hoş değil. Ki facebook markası seçimlere müdahele etme gibi bir girişimi de oldu iddiasıda var. Bunlar hiç hoş değil. Lakin bu bıraksak diğeride aynısı olacak gün geldiğinde. O durum daha can sıkıcı.